Plantage Middenlaan 1-H, 1018 DA Amsterdam

De praktijk

De praktijk van Tandartspraktijk Plantage Middenlaan

Een mooie, stralende lach en een gezond gebit is goed voor uw zelfvertrouwen. De specialisten van Tandartspraktijk Plantage Middenlaan doen er alles aan om uw gebit gezond te maken én te houden. Onze moderne tandartspraktijk met drie behandelkamers is gevestigd op de Plantage Middenlaan 1-H.

In onze praktijk verzorgt een gedreven team van tandartsen, mondhygiënisten en specialisten het complete pakket aan tandheelkundige zorg.

Ons tandheelkundig team

Bij Tandartspraktijk Plantage Middenlaan werken wij met een enthousiast en ervaren team tandheelkundige professionals. Ons gedreven team bestaat uit tandartsen, implantologen en een endodontoloog. Zij worden in hun werk bijgestaan door preventieassistentes, tandartsassistenten en een mondhygiëniste. Met de ondersteuning van het front-office team en een praktijkmanager verzorgen zij het complete pakket aan tandheelkundige zorg.

Behandelingen in onze Amsterdamse tandartspraktijk

Zowel voor de algemene tandheelkunde als voor diverse specialisaties kunt u bij ons terecht. Hierbij kunt u denken aan kroon- en brugwerk, facings, implantologie, wortelkanaalbehandelingen en mondhygiëne. Bij tandartspraktijk Plantage Middenlaan werken wij met natuurlijke tandheelkundige materialen en producten.

Periodieke controle

Om gebitscomplicaties te voorkomen, raden wij u aan om minimaal tweemaal per jaar op controle te komen bij uw tandarts. De periodieke controle bij Tandartspraktijk Plantage Middenlaan bestaat uit een combinatieafspraak met de tandarts en de mondhygiëniste, deze afspraak zal ongeveer 40 minuten in beslag nemen.

Tijdens de periodieke controle zal uw tandarts uw mond- en gebitsgezondheid controleren, met als doel in een vroeg stadium eventuele problemen te detecteren. Indien er iets aan de hand is zal uw tandarts een geschikte oplossing bieden en u advies geven om problemen in de toekomst te vermijden. Verder zal de mondhygiëniste uw gebit reinigen en polijsten. Klik hier voor meer informatie over de periodieke controle.

Mondhygiëne

Een goede mondhygiëne is essentieel voor een mooi en gezond gebit. Door middel van een goede mondhygiëne kunt u veel tandheelkundige problemen voorkomen. Voor een zo goed mogelijke verzorging van het gebit raden wij u aan regelmatig een bezoek aan de mondhygiëniste te brengen. Tijdens de afspraak controleert onze mondhygiëniste nauwlettend uw tandvlees en gebit. Uw gebit zal volledig gereinigd worden en uw tandvlees verzorgt. Bovendien krijgt u advies over hoe u uw tanden en tandvlees het beste kunt verzorgen. Klik hier voor meer informatie over mondhygiëne.

Tanden bleken

Wanneer u zich stoort aan verkleurde tanden kan het bleken van uw tanden een oplossing zijn. Bij Tandartspraktijk Plantage Middenlaan kunt u zowel terecht voor een bleekbehandeling in de praktijk, maar bieden wij ook de mogelijkheid om thuis te bleken. Afhankelijk van uw leefgewoonten is het resultaat van de bleekbehandeling enkele jaren zichtbaar. Klik hier voor meer informatie over tanden bleken.

Facings

Een facing is een laagje vulmiddel dat op de tand wordt geplakt waardoor het uiterlijk van het gebit verfraaid kan worden. Een facing kan onder andere tanden witter maken, afgebroken stukjes repareren, scheve tanden maskeren of een spleetje tussen de tanden opvullen. Bent u ontevreden over het uiterlijk van uw gebit? Bij Tandartspraktijk Plantage Middenlaan in Amsterdam Oost kunnen wij u aan een stralende glimlach helpen. Maak een afspraak om de mogelijkheden te bespreken. Klik hier voor meer informatie over facings.

Implantaten

Een implantaat is een soort schroefvormige kunstwortel van titanium. Wanneer u een tand of kiest mist, kunt u bij Tandartspraktijk Plantage Middenlaan een implantaat laten plaatsen met hierop een kroon, brug of klikgebit. Het plaatsen van een implantaat verloopt dankzij de huidige technieken en kennis van Tandartspraktijk Plantage Middenlaan eenvoudig en snel. Klik hier voor meer informatie over implantaten.

Wortelkanaalbehandeling

Een wortelkanaalbehandeling wordt ook wel een zenuwbehandeling of endodontologische behandeling genoemd. De behandeling wordt uitgevoerd wanneer er in het wortelkanaal of het kaakbot rondom de wortelpunt een ontsteking is, of een ontsteking dreigt te ontstaan. Bij een ontsteking is een behandeling noodzakelijk, een ontsteking verdwijnt namelijk niet vanzelf. Een wortelkanaalbehandeling gebeurt onder plaatselijke verdoving en is hierdoor vrijwel pijnloos. Klik hier voor meer informatie over de wortelkanaalbehandeling.

Kronen en bruggen

Een kroon of brug kan de oplossing bieden wanneer u één of meerdere tanden of kiezen mist. Met behulp van een kroon of brug krijgt uw gebit zijn oorspronkelijke functie en vorm weer terug. Indien u kiest voor een CEREC behandeling, dan kunt u kronen laten plaatsen binnen 1 behandeling.

Er zijn meerdere afspraken nodig indien u bijvoorbeeld kronen laat plaatsen op implantaten. Klik hier voor meer informatie over kronen en bruggen.

Klikgebit

Een klikgebit of overkappingsprothese is een kunstgebit dat vast wordt geklikt op tandimplantaten. Het klikgebit heeft als voordeel dat het niet los kan gaan zitten, zoals vaak bij een kunstgebit gebeurt. Bovendien zorgt het klikgebit ervoor dat uw gebit weer zijn oorspronkelijke vorm en functie terugkrijgt. Klik hier voor meer informatie over klikgebitten.

Routebeschrijving naar onze praktijk

Tandartspraktijk Plantage Middenlaan is gevestigd in Amsterdam Oost, nabij dierentuin Artis. De praktijk is gemakkelijk bereikbaar met zowel het openbaar vervoer als de fiets of auto.

Tandartspraktijk Plantage Middenlaan
Plantage Middenlaan 1-H
1018 DA Amsterdam
Telefoon: 020 420 4367
E-mail: info@tandartsplantagemiddenlaan.nl

Indien u met de auto komt naar onze tandartspraktijk, denk aan betaald parkeren.

Routebeschrijving met tram

Tram 9 – Richting Diemen (Sniep)/ Amsterdam Centraal Station
Halte: Artis

Volg vanaf de halte de Plantage Middenlaan in zuidoostelijke richting. U vind onze tandartspraktijk na 200 meter aan uw rechterkant.

Routebeschrijving met bus

Bus 48 – Richting Borneo Eiland / Amsterdam Centraal Station
Bus 22 – Richting Indische Buurt / Amsterdam Centraal Station
Halte: Kadijksplein

Vanaf de halte loopt u linksaf in noordwestelijke richting op de Prins Hendrikkade richting Kadijksplein. De Kadijksplein draait iets naar links en gaat over op Entrepotdok. Ga hier rechtsaf naar Plantage Middenlaan. Volg een flauwe bocht naar links. Sla vervolgens linksaf naar de Plantage Middenlaan 1-H. U vindt onze tandartspraktijk aan uw rechterhand.

Routebeschrijving met metro

Metro 53 – Richting Gaasperplas / Amsterdam Centraal Station
Metro 54 – Richting Gein / Amsterdam Centraal Station
Halte: Waterloopplein

Vanaf de halte Waterloopplein kunt u ervoor kiezen om tram 9 te nemen en uit te stappen bij tramhalte Artis. U bent echter ook op loopafstand van de tandartspraktijk. Loop in noordoostelijke richting op de Nieuwe Amstelstraat naar A.S. Onderwijzershof. Ga vervolgens rechtsaf naar Jonas Daniël Meijerplein. Vervolgens slaat u linksaf naar Nieuwe Herengracht en loopt u rechtsaf naar Hortusbrug / Plantage Middenlaan. Onze praktijk bevindt zich aan uw linkerhand.

Maak een afspraak bij Tandartspraktijk Plantage Middenlaan in Amsterdam-Oost

Wilt u een afspraak maken of meer weten over onze tandheelkundige behandelingen? Neem contact op via 020 420 4367 of vul het onderstaande contactformulier in.