Plantage Middenlaan 1-H, 1018 DA Amsterdam

Facings

Facings zijn dé oplossing voor het verfraaien van uw gebit. De stand, vorm en kleur van uw tanden worden met facings eenvoudig aangepast. Hierdoor krijgt uw gebit een mooi en fris aanzicht en zien uw beschadigde tanden er weer uit als nieuw.

Facings zijn schildjes van composiet of keramisch porselein die we over uw tanden plaatsen. Met facings repareren we eenvoudig afgebroken tanden en kiezen. Facings vullen bovendien spleetjes op, passen de stand van uw tanden aan en maken uw gebit witter. U bepaalt in samenspraak met de tandarts de gewenste kleur en vorm van uw tanden.

Tandarts Plantage Middenlaan

 • Ervaren team van tandheelkundige professionals
 • Facings in 1 dag geplaatst
 • U bepaalt de kleur en vorm van uw gebit

Composiet en porseleinen facings

Er bestaan twee typen facings: composiet en porseleinen facings. In beide gevallen gaat het om schildjes die we over uw tanden plaatsen. U bepaalt welk type facings u wilt laten plaatsen. Porseleinen facings zijn kwalitatief beter dan composiet facings, maar composiet facings zijn goedkoper. Hieronder vindt u de voordelen van composiet en porseleinen facings. Uiteraard kan de tandarts u hierover adviseren.

Voordelen van porseleinen facings

 • Geen verkleuring
 • Verschillende kleurschakeringen
 • Lange levensduur
 • Nauwelijks onderhoud nodig
 • Relatief goedkoop
 • Plaatsing in 1 behandeling na eerste consult

Voordelen van composiet facings

 • Relatief goedkoop
 • Plaatsing in 1 behandeling

Kosten van facings

De kosten voor het plaatsen van facings zijn afhankelijk van het materiaal waarvan de facings zijn gemaakt. Ook het aantal facings dat de tandarts plaatst speelt een rol. Hieronder vindt u een indicatie van de kosten. Voor meer informatie over de exacte kosten neemt u contact met ons op via het telefoonnummer 020 420 4367 of via het contactformulier.

OmschrijvingPrijs
Facing van composiet€150 tot €200 per tand of kies
Facing van porselein€700 tot €900 per tand of kies

Facings laten plaatsen

U krijgt voorafgaand aan de behandeling eerst een consult afspraak. Tijdens deze afspraak bespreekt u uw wensen, zoals bijvoorbeeld de kleur, vorm en aantal facings. Ook vindt er een mondonderzoek plaats, waarbij de status van uw gebit bekeken wordt. Daaropvolgend ontvangt u een persoonlijk behandelplan, inclusief begroting. De behandelingen voor het plaatsen van composiet facings en porseleinen facings verschillen. Voor het plaatsen van porseleinen facings maakt u na het consult twee afspraken, terwijl we composiet facings in één afspraak kunnen plaatsen.

Porseleinen facings

Voor het plaatsen van porseleinen facings maken we twee afspraken. Tijdens de eerste afspraak maken we een afdruk van uw gebit en bepaalt u samen met de tandarts de gewenste kleur voor de facings. De tandtechnicus maakt aan de hand van de gebitsafdruk facings op maat. Bij de tweede afspraak voorzien we uw gebit van een hechtlaag en plaatsen we de facings op deze hechtlaag. U gaat na de tweede afspraak naar huis met een prachtig gebit.

Composiet facings

Kiest u voor composiet, dan kunnen we de facings in één keer plaatsen. U kiest in samenspraak met de tandarts de gewenste kleur voor de facings. Vervolgens behandelt de tandarts uw tanden met hechtmateriaal, waarna we de facings op uw tanden plaatsen. Na de plaatsing worden de facings met een speciale lamp uitgehard. De tandarts slijpt de facings in de gewenste vorm en polijst uw tanden. U geniet direct van uw facings en na de behandeling gaat u met een stralend nieuw gebit naar huis.

Nazorg en onderhoud van de facings

Facings voelen hetzelfde aan als uw natuurlijke tanden, maar u heeft wel een paar dagen de tijd nodig om er aan te wennen. Vooral wanneer de vorm van uw tanden veranderd is, vervormen bepaalde klanken en kunt u de eerste dagen wat last hebben met articuleren. U kunt alles blijven eten, maar pas wel op met harde voedingsmiddelen. We raden het af om bijvoorbeeld plakband of nagels af te bijten. Facings hebben geen speciaal onderhoud nodig ten opzichte van uw natuurlijke tanden. Tweemaal per dag poetsen en flossdraad, ragers of tandenstokers gebruiken is voldoende.

Voor en na foto’s van facings

De onderstaande foto’s laten het gebit van onze cliënten zien voor en na de plaatsing van facings. We maken tanden witter, zetten scheve tanden recht en vullen spleetjes op, zodat u een prachtig gebit krijgt.

Voor Facings (1)

Facings voor case 1

Na facings (1)

Facings na case 1

Voor facings (2)

Facings amsterdam case 2 voor

Na facings (2)

Facings in Amsterdam case 2 na

Voor facings (3)

Facings Tandartspaktijk Plantage Middenlaan Amsterdam voor

Na facings (3)

Facings Tandartspraktijk Plantage Middenlaan Amsterdam na

Voor facings (4)

Facings voor case 4

Na facings (4)

Facings na case 4

Voor facings (5)

Voor facings TP Middenlaan case 5

Na facings (5)

Resultaat facings Tandarts Plantage Middenlaan Amsterdam

 

Veelgestelde vragen over facings

Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij voorzien u graag van meer informatie.

Wat is het verschil tussen composiet en porseleinen facings?

Wanneer u besluit om facings te laten plaatsen is het belangrijk om de voor- en nadelen van beide materialen tegen elkaar af te wegen.

Het grote verschil tussen porseleinen facings en composiet facings is de prijs/kwaliteitverhouding. Porselein is een kwalitatief sterker materiaal dan composiet. Het productieproces van porseleinen facings is tijdrovender dan het productieproces van composiet facings. Porselein wordt onder hoge temperatuur gemaakt waardoor het materiaal sterker wordt en de levensduur toeneemt. Composiet is goedkoper. Composiet facings worden vaak vergoed door een aanvullende tandartsverzekering.

Welke verzekering vergoedt facings?

De tarieven van facings zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) en staan in de V- en R-codes. Wanneer u achttien jaar of ouder bent worden facings niet door een basiszorgverzekering vergoed. Met een aanvullende tandartsverzekering worden de kosten van facings vaak enkel voor een bepaald bedrag of voor een bepaald percentage vergoed. Daarom adviseren wij altijd om voorafgaand aan de behandeling te informeren bij uw verzekering of u in aanmerking komt voor een vergoeding. Op onze website kunt u ook een zorgvergoedingcheck doen. Porseleinen facings worden enkel vergoed onder bepaalde voorwaarden.

Hoe snel verkleuren facings?

Een porseleinen facing verkleurd niet tot nauwelijks. Dat komt onder meer door het kwalitatief hoogwaardige materiaal. Een composiet facing is een veelgekozen goedkoper alternatief voor porselein. Hoe snel facings verkleuren is sterk afhankelijk van leefgewoonten. Roken, dranken en etenswaren met veel kleurstoffen versnellen het verkleuren.

Hoe lang gaan facings mee?

Gemiddeld kunt u zo’n vijftien tot twintig jaar vooruit met porseleinen facings maar het komt ook voor dat mensen meer dan vijfentwintig jaar met porseleinen facings doen. Composiet facings gaan gemiddeld zo’n vijf jaar mee.

Let op: er zijn veel factoren die van invloed zijn op de levensduur van facings, bijvoorbeeld uw eet- en drinkpatroon en uw mondhygiëne. De hierboven genoemde levensduur van facings is dan ook ter indicatie.

Wanneer zijn facings niet mogelijk?

Voordat facings geplaatst worden moet er som tandweefsel geslepen worden om ruimte te maken in uw gebit. Bij tanden of kiezen die veel beschadigingen hebben of die grote vullingen hebben waardoor er weinig van uw eigen tand of kies over is, is het niet altijd mogelijk om facings te plaatsen. In dat geval bieden kronen een oplossing.

Afspraak maken om facings te laten plaatsen in Amsterdam

Voor een persoonlijke begroting op basis van de conditie van uw gebit en het bespreken van de mogelijkheden, nodigen wij u graag uit voor een consult. Neem contact met ons op via het telefoonnummer 020 420 4367 of via het onderstaande contactformulier.