Plantage Middenlaan 1-H, 1018 DA Amsterdam

Specialisaties

Mondhygiënist

Een goede mondhygiëne is van groot belang voor de gezondheid van uw tanden en tandvlees, maar ook voor uw algemene gezondheid. Door regelmatig een mondhygiënist te bezoeken kunt u veel tandheelkundige problemen voorkomen.

Lees meer

Periodieke controle

Wij raden u aan om tweemaal per jaar op controle te komen bij de tandarts. Tijdens deze afspraak onderzoekt de tandarts uw mond en gebit. Het doel van de periodieke controle is de preventie en opsporing van potentiële problemen.

Lees meer

Tanden bleken

Wanneer uw tanden in de loop der jaren verkleurd zijn, kunt u ze laten bleken. Bij Tandarts Plantage Middenlaan bleken we uw tanden in onze praktijk met bleekgel en een plasmalamp. Ook kunt u kiezen voor thuisbleken met speciale gebitjes.

Lees meer

Spoed tandarts

Bij een spoedgeval kunt u op korte termijn bij ons terecht binnen de openingstijden voor een spoedbehandeling. Ook wanneer u een andere tandarts heeft, staan onze specialisten voor u klaar om hulp te bieden bij acute pijn.

Lees meer

Facings

Facings zijn schildjes van composiet of porselein die over uw tanden worden geplaatst. Ze passen de stand, kleur en vorm van uw gebit aan. Tandartspraktijk Plantage Middenlaan repareert ook afgebroken tanden en kiezen met facings.

Lees meer

Wortelkanaal­behandeling

Endodontologie, ofwel een wortel­kanaal­behandeling, voert Tandarts Plantage Middenlaan uit bij een ontsteking van het zachte weefsel in de tand of kies. De tandarts verwijdert het ontstoken weefsel, zodat u er geen last meer van heeft.

Lees meer

CEREC

Met de CEREC technologie is het mogelijk om binnen één behandeling een kroon te vervaardigen van tandkleurig keramiek. Met deze technologie kan men grote amalgaamvullingen vervangen.

Lees meer

Implantaten

Een implantaat is een schroefvormige kunstwortel van titanium. Wanneer er een tand of kies ontbreekt, plaatsen we deze kunstwortel in het kaakbot. Met een implantaat kan een kroon, brug of klikgebit vastgezet worden.

Lees meer

Klikgebit / Prothese

Het kan voorkomen dat een gebits­prothese niet goed blijft zitten. De houvast is vaak onvoldoende waardoor uw prothese gaat schuiven en klapperen. De oplossing voor een loszittende prothese kan in sommige gevallen door middel van een rebasing (opvulling van de prothese).

Lees meer

Kroon & brugwerk

Soms heeft uw gebit restauratie nodig, zoals bij een afgebroken tand of kies. Een porseleinen kroon is dan de oplossing. Wanneer u een tand of kiest mist, vervaardigen we een brug, zodat de ruimte wordt opgevuld.

Lees meer

Kunstgebit

Lach weer vol zelfvertrouwen met een kunstgebit. Wij zijn gespecialiseerd in het ontwikkelen van gebits­protheses en kunst­gebitten. Onze vakkundige tandartsen voorzien u van een hoogwaardig kunst­gebit waarbij de natuurlijke uitstraling en het draagcomfort centraal staan.

Lees meer

Gnathologie

Pijn bij het kauwen en pijnlijke kauw­spieren worden vaak veroorzaakt door overbelasting van het kaakgewricht en de kauwspieren. Bij een gnathologische behandeling onderzoeken we uw kaakklachten en stellen we een persoonlijk behandelplan op.

Lees meer

Angsttandarts

De angsttandarts van Tandartspraktijk De Liefde helpt u graag bij het overwinnen van uw angst. We begrijpen dat het voor u heel spannend is om naar de tandarts te gaan. Stap voor stap leggen we uit wat er gaat gebeuren, zodat de behandeling voor u zo comfortabel mogelijk is.

Lees meer