Plantage Middenlaan 1-H, 1018 DA Amsterdam

CEREC

Met de CEREC technologie is het mogelijk om binnen één behandeling een kroon te vervaardigen van tandkleurig keramiek. Met deze technologie kan men grote amalgaamvullingen vervangen, bij zwakke elementen of wanneer er een groot stuk tand of kies is afgebroken dit restaureren.

Het traject

Uw tandarts slijpt de tand of kies die behandeld moet worden in een vorm om de vervanging te kunnen maken. Vervolgens spuit de tandarts een speciale substantie op de kies en omliggende kiezen en scant de tandarts uw mond voor een juiste registratie. Op de computer verschijnt een 3D beeld van uw gebitssituatie, wat samen met u bekeken wordt en uw tandarts laat de nieuwe situatie zien. Wanneer de vorm is bepaald wordt deze aan het frees-apparaat doorgegeven. Uw tandarts zet een blokje materiaal in de juiste kleur en wordt het op maat geslepen. Onder het genot van een kopje koffie of thee moet u ongeveer 20 minuten wachten in onze wachtkamer voordat het klaar is en de CEREC geplaatst kan worden.

Veelgestelde vragen

Hoe moet ik de gerestaureerde tanden of kiezen verzorgen na een CEREC behandeling?

Gerestaureerde tanden of kiezen behoeven geen extra onderhoud. U kunt uw gebit dus gewoon reinigen zoals tanden of kiezen. Poets de tanden minimaal twee keer per dag gedurende twee minuten. Gebruik daarnaast flosdraad, ragers of tandenstokers voor extra reiniging.

Wat is het voordeel van CEREC?

Met de CEREC technologie kunnen de kronen en bruggen in de tandartspraktijk gemaakt worden. Het grote voordeel hiervan is dat u binnen één dag een kroon- of een tandvervangende restauratie kan laten plaatsen. U hoeft dus niet een tweede keer terug te komen.

Is CEREC voor iedereen geschikt?

CEREC is vrijwel voor iedereen geschikt. Om de behandeling uit te voeren, moet er wel een gezonde tandwortel aanwezig zijn.

Wat kost een CEREC behandeling?

De kosten voor een CEREC behandeling zijn afhankelijk van het aantal tanden of kiezen dat vervangen moet worden. Voordat we starten, bespreekt de tandarts altijd een begroting met u. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan.

Neem contact op

Neem voor een afspraak contact met ons op via het telefoonnummer 020 4204367 of stel ons een vraag via het onderstaande contactformulier.