Tandartspraktijk Plantage Middenlaan
Tanden bleken
Telefonische afspraak
020 420 4367
Openingstijden
Maandag 08:00 21:30
Dinsdag 08:00 17:30
Woensdag 08:00 21:30
Donderdag 08:00 17:30
Vrijdag 08:00 17:30
Zaterdag 09:00 16:00
Zondag 10:00 15:00

Tanden bleken

Wanneer u niet tevreden bent over de kleur van uw tanden dan biedt tanden bleken uitkomst. Bleken kan bij Tandartspraktijk Plantage Middenlaan op twee manieren: een bleekbehandeling in onze praktijk of thuisbleken. Beide behandelingen zijn veilig, pijnloos en maken uw tanden stralend en witter.

  • Veilig en pijnloos tanden bleken
  • Bleken in de praktijk of thuisbleken
  • Stralend witte tanden

 

Wilt u direct meer weten over tanden bleken of een intakegesprek inplannen? Neem dan contact op door te bellen naar 020-4204367  of maak online een afspraak.

 

Bleekbehandeling inplannen Bel: 020 420 4367

Zeer sympathieke en kundige tandarts. Werkt snel en secuur. Vertelt in begrijpelijke taal wat ze gaat doen en heeft voortdurend oog voor eventueel ongemak bij de patiënt.

Stralend witte tanden door bleken

Door eet- en drinkgewoonten of roken kunnen de tanden in de loop der jaren verkleuren. Met een bleekbehandeling geeft u uw tanden op een veilige, snelle en zeer effectieve manier de witheid die zorgt voor een natuurlijk, stralend gebit.

Tijdens een consult in onze praktijk worden de mogelijkheden van een bleekbehandeling voor uw gebit met u besproken. Wij bieden zowel een bleekbehandeling aan in onze praktijk in Amsterdam-Oost als een thuisbleekbehandeling.

Let op: vullingen van composiet en facings of kronen van porselein kleuren bij een bleekbehandeling niet mee. Bespreek met uw tandarts de mogelijkheden.

tanden bleken bij Tandartspraktijk Plantage Middenlaan Amsterdam

Bleken in onze praktijk

De bleekbehandeling in de praktijk duurt ongeveer twee uur. Voordat uw tanden worden gebleekt, wordt uw gebit gereinigd en indien nodig gepolijst, zodat het resultaat van de bleekbehandeling optimaal is.

Het bleken zelf start vervolgens met het aanbrengen van een bleekgel. Uw tanden worden met behulp van een plasmalamp gedurende 15 minuten gebleekt. Dit proces wordt driemaal herhaald. Tenslotte brengen we een fluoride-applicatie aan om de gevoeligheid van uw tanden te verminderen.

Wij adviseren om na de behandeling 24 uur geen drank- en etenswaren te nuttigen met kleurstoffen, zoals koffie of rode wijn. Kleurstoffen kunnen het bleken beïnvloeden en voor een minder goed resultaat zorgen.

Fijn geholpen, blij met mijn schone gebit, deskundige behandeling. Kon snel terecht na telefonische afspraak.

Bekijk meer klantervaringen

Thuisbleken

Voor cliënten die thuis willen bleken worden er in de praktijk eerst afdrukken van het gebit gemaakt. Vervolgens maakt een tandtechnicus speciale gebitjes voor uw boven- en onderkaak. Na een week kunt u de gebitjes doorgaans bij ons ophalen. U ontvangt dan gelijk de bleekspuitjes waarmee u uw tanden thuis kunt bleken en uitgebreide instructies voor het thuisbleken.

Tarieven

De kosten voor tanden bleken in de praktijk zijn ongeveer 380,00-. Voor thuisbleken geldt dat per kaak het bitje ca. 150,00- en 10,00,- per bleekspuitje wordt gerekend. De daadwerkelijke kosten van uw behandeling kunnen afwijken, voorafgaand aan de behandeling ontvang u van ons een begroting van de kosten.

Afspraak maken voor een bleekbehandeling

Wilt u direct een afspraak maken voor een intakegesprek? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 020 420 4367 of maak online een afspraak. Graag nodigen wij u uit voor een oriënterend gesprek om de mogelijkheden tot bleken met u te bespreken.

Adres

Tandartspraktijk Plantage Middenlaan
Plantage Middenlaan 1-H (route)
1018 DA AMSTERDAM

Telefoon: 020 420 4367

E-mailadres: info@tandartsplantagemiddenlaan.nl

Openingstijden

Maandag:08.00 - 21.30
Dinsdag:08.00 - 17.30
Woensdag:08.00 - 21.30
Donderdag:08.00 - 17.30
Vrijdag:08.00 - 17.30
Zaterdag:09.00 - 16.00
Zondag:10:00 - 15:00

Veelgestelde vragen over tanden bleken

Hieronder vindt u enkele veelgestelde vragen over tanden bleken. Staat uw vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over bleken bij Tandartspraktijk Plantage Middenlaan.

Is tanden bleken voor iedereen mogelijk?

Vrijwel iedereen die 18 jaar of ouder is met een gezond gebit komt in aanmerking voor een bleekbehandeling. Ook cliënten waarbij recent de beugel eruit gehaald is komen in aanmerking voor het (laten) bleken van de tanden; een spalkje achter de voortanden vormt geen belemmering voor het bleken.

Is tanden bleken wel veilig?

Tanden bleken is veilig zolang de behandeling wordt uitgevoerd door een tandheelkundig professional of, wanneer u zelf uw tanden thuis bleekt, zolang u onze instructies voor thuisbleken goed opvolgt.

Doet tanden bleken pijn?

Een bleekbehandeling verloopt voor 99% van de cliënten volledig pijnloos. Direct na de behandeling kunnen de tanden een beetje gevoelig zijn. Daarom kunt u dan beter even geen hete of hele koude dranken nuttigen. Lichte gevoeligheid van de tanden zal binnen 24 uur na de behandeling zijn verdwenen. Indien u 24 uur na de behandeling nog last heeft van gevoelige tanden kunt u contact met ons opnemen.

Hoe lang duurt de bleekbehandeling?

Een bleekbehandeling duurt in totaal ca. 2 uur.

Hoe lang is het resultaat van tanden bleken zichtbaar?

Het resultaat van een bleekbehandeling blijft doorgaans ongeveer twee jaren zichtbaar. Het onderhoud van uw gebit en uw leefgewoonten zijn echter van invloed op de duur van het resultaat. Roken, het eten van producten met veel kleurstoffen en het drinken van koffie, thee en rode wijn kunnen de duur van het resultaat verkorten.

Wordt de behandeling vergoed door de zorgverzekeraar?

Indien u een aanvullende tandartsverzekering op uw zorgverzekering heeft, wordt de behandeling in sommige gevallen vergoed. In de meeste gevallen wordt tanden bleken niet vergoed.

Hoe kan ik mijn tanden zo wit mogelijk houden na het bleken?

Met een goede mondverzorging behoudt u na de behandeling zo lang mogelijk de witheid van uw gebleekte tanden. Minimaal tweemaal daags tandenpoetsen vormt hierbij de basis. Daarnaast is het belangrijk om aanslag op uw tanden regelmatig door de tandarts of mondhygiënist te laten verwijderen. Tenslotte kunt u uw tanden wit houden door te poetsen met een speciale whitening-tandpasta.

Kan ik mijn tanden opnieuw laten bleken?

Wanneer u uw tanden opnieuw wilt laten bleken, dan is dat in de meeste gevallen inderdaad mogelijk. Een voorwaarde voor opnieuw bleken is dat er minimaal zes maanden tussen de opeenvolgende bleekbehandelingen zijn verstreken.

Mag ik alles eten en drinken voor en na de bleekbehandeling?

Voorafgaand aan de behandeling mag u alles eten en drinken. Na de behandeling raden wij u aan geen koude en/of warme dranken te consumeren, niet te roken en ca. 24 uur geen eten en drinken met kleurstoffen in te nemen zoals koffie, bietjes of rode wijn. U wordt hier uitgebreid over voorgelicht door uw tandheelkundig specialist.

Worden vullingen, kronen, bruggen en facings ook witter door bleken?

Zowel bij bleken in de praktijk als bij thuisbleken geldt dat vullingen, kronen, bruggen en facings niet witter worden van een bleekbehandeling. Tijdens uw bezoek aan onze praktijk wordt besproken wat u van de behandeling kunt verwachten.

Bleekbehandeling inplannen Bel: 020 420 4367