Plantage Middenlaan 1-H, 1018 DA Amsterdam

Periodieke controle

De specialisten van Tandartspraktijk Plantage Middenlaan doen er alles aan om uw gebit gezond te maken én te houden. Een mooie, stralende lach en een gezond gebit zijn namelijk goed voor uw zelfvertrouwen en algehele gezondheid.

Wij raden u aan om twee maal per jaar op controle te komen bij de tandarts en mondhygiënist.

Tandarts Plantage Middenlaan

  • Tandheelkundig specialisten: ervaren tandartsen, specialisten en mondhygiënisten
  • Persoonlijk behandelplan voor deskundige restauratie van uw gebit
  • Op zaterdag geopend van 09.00 tot 16.00 uur

Periodieke controle: gecombineerde afspraak

De periodieke controle bij Tandartspraktijk Plantage Middenlaan bestaat uit een gecombineerde afspraak met de tandarts en de mondhygiënist. Preventie staat bij ons hoog in het vaandel, daarom krijgt u bij ons naast de controle ook een gebitsreiniging ter voorkoming van gebitsproblemen. De afspraken nemen samen zo’n 40 minuten in beslag.

Tandarts

Tijdens de periodieke controle bekijkt de tandarts uw gebit en tandvlees met als doel het detecteren en verhelpen van problemen in een vroeg stadium. Op deze manier voorkomen we klachten. De tandarts onderzoekt de conditie van uw gebit en controleert op gaatjes.

Problemen die we op tijd signaleren kunnen we vaak met een eenvoudige behandeling oplossen. Afhankelijk van het probleem behandelt de tandarts u tijdens een vervolgafspraak. Indien nodig vult de tandarts zelf gaatjes of voert hij een zenuwbehandeling uit. Ook voor esthetische behandelingen, waaronder facings kunt u gewoon bij uw eigen tandarts terecht. Komt de tandarts een probleem tegen dat hij niet zelf kan behandelen, dan verwijst hij u door naar de juiste tandheelkundig specialist binnen de praktijk.

Mondhygiënist

De mondhygiënist voorkomt problemen aan uw gebit en tandvlees. De mondhygiënist reinigt uw tanden en kiezen grondig, waarbij hij tandplak, tandsteen en aanslag verwijdert. Daarnaast geeft onze mondhygiënist advies over dagelijkse mondhygiëne en voorlichting over het voorkomen van gaatjes en tandvleesproblemen. U kunt ook terecht bij de mondhygiënist van Tandartspraktijk Plantage Middenlaan wanneer u een eigen tandarts heeft.

Lees meer over mondhygiëne

Tarieven voor periodieke controle in 2024

De kosten voor uw periodieke controle zijn afhankelijk van uw mondsituatie. Zijn er aanvullende behandelingen nodig, dan zullen de kosten hoger uitvallen. De meest voorkomende kosten voor een periodieke controle staan hieronder:

C002Periodieke controle tandarts€ 26,75
M01Preventieve voorlichting en/of instructie, per 5 min€ 15,78
M02Consult voor evaluatie van preventie, per 5 min€ 15,78
M03Gebitsreiniging, per 5 min€ 15,78

Bekijk hier de volledige tarievenlijst.

Vergoeding voor periodieke controle

Kinderen tot 18 jaar zijn vanuit de basisverzekering verzekerd voor de periodieke controle. Bent u 18 jaar of ouder, dan wordt de behandeling niet vergoed vanuit de basisverzekering. Sluit u een aanvullende verzekering af, dan vergoedt uw zorgverzekeraar de periodieke controle meestal wel. Doe de zorgvergoedingscheck of neem contact op met uw verzekeraar voor de voorwaarden en de hoogte van de vergoeding.

Veelgestelde vragen

Waarom duurt een periodieke controle 40 minuten bij jullie?

Preventie staat bij ons hoog in het vaandel – voorkomen is beter dan genezen. Daarom reserveren wij voor al onze cliënten 40 minuten. Uw gebit wordt in die tijd professioneel gereinigd en u ontvangt uitleg over hoe u zelf uw gebit het beste kunt onderhouden. Daarnaast wordt uw gebit ook nog gecontroleerd.

Word ik altijd door dezelfde preventieassistente geholpen?

Wij kiezen ervoor onze preventieassistentes te laten rouleren. Zo kijkt er steeds iemand met “verse” ogen naar uw gebit. Wanneer u dit liever niet heeft dan kunt u bij het maken van uw afspraak vragen om uw “favoriete” preventieassistente.

Waarom maken jullie zo vaak röntgenfoto’s van mijn gebit?

Met het blote oog kun je vaak niet alles goed zien. Verborgen gaatjes, ontstekingen in de kaak, botafbraak, etc. zijn alleen te zien op een foto. Door regelmatig foto’s te maken kunnen we in een vroeg stadium iets doen aan gebitsproblemen voordat het te laat is.

Afspraak maken voor periodieke controle

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak voor uw periodieke controle. Wij raden u aan om tweemaal per jaar op controle te komen bij de tandarts en de mondhygiënist. Bel het telefoonnummer 020 420 4367 of vul het onderstaande contactformulier in.