Tandartspraktijk Plantage Middenlaan

Kronen en Bruggen

Een mooie, stralende lach en een gezond gebit is goed voor uw zelfvertrouwen. De specialisten van Tandartspraktijk Plantage Middenlaan doen er alles aan om uw gebit gezond te maken én te houden. Als de schade aan uw tand of kies te groot is, kan er worden gekozen voor een kroon. Bij het missen van een tand of kies, is het mogelijk om een brug te plaatsen, zodat u weer een prachtig gebit krijgt.

  • Ervaren team van tandheelkundig specialisten
  • Deskundige restauratie van uw gebit

Soms hebben tanden veel restauratie nodig, zoals bij een afgebroken tand of kies. Vaak is het bij grote beschadiging niet meer mogelijk om een facing te plaatsen (meer over facings). Een porseleinen kroon is dan de oplossing: deze is niet van echt te onderscheiden dankzij diens natuurlijke kleur.

Afspraak maken

Behandeling

Bij Tandartspraktijk Plantage Middenlaan vervaardigen we kronen met behulp van diverse technologieën. De tandarts bespreekt tijdens de eerste afspraak met u wat er in uw situatie geschikt is. U ontvangt hierbij ook een persoonlijke begroting. We adviseren welke technologie de beste resultaten zal opleveren voor uw gebit en houden rekening met uw voorkeur. In de meeste gevallen adviseren wij CEREC Technologie, maar het is ook mogelijk om een kroon of brug te plaatsen zonder deze technologie. Door middel van CEREC Technologie maakt de tandarts een 3D opname van uw tand of kies, waarna we een kroon op maat maken.

CEREC Technologie

Bij CEREC Technologie slijpt de tandarts uw beschadigde tand of kies eerst in de juiste vorm, zodat er een tandvervanging gemaakt kan worden. Wanneer u een tand of kies mist, slijpen wij de tanden en kiezen aan weerszijden van de lege ruimte, zodat we er een brug overheen kunnen plaatsen. Na het slijpen scant de tandarts uw mond. De tandarts krijgt op deze manier een perfect beeld van uw gebit zonder dat u hoeft te ‘happen’.

De scan is in 3D te zien op de computer. De tandarts bespreekt de huidige situatie van uw gebit met u en laat op de computer zien hoe het resultaat van de behandeling eruit komt te zien. Het computerprogramma berekent welke vorm de kroon krijgt, zodat deze aansluit op uw gebit. In samenspraak met de tandarts bepaalt u de kleur van de kroon, zodat deze overeenkomt met de kleur van uw natuurlijke tanden en kiezen.

De tandarts plaatst het materiaal voor de kroon in een freesapparaat. Het freesapparaat slijpt het materiaal in de juiste vorm, zodat deze precies past. Dit proces neemt circa 15 minuten in beslag. Zodra de kroon gevormd is, plaatst de tandarts deze in uw mond.

Voordelen van de CEREC Technologie

  • De kroon sluit perfect aan op uw gebit
  • Slechts 1 behandeling nodig
  • Behandeling van 1,5 à 2 uur

Implantaten

Heeft u een implantaat, dan is het niet mogelijk om een kroon te maken met CEREC Technologie. De tandarts plaatst daarom een keramische of porseleinen kroon op uw implantaat. De behandeling bestaat uit twee afspraken. Tijdens de eerste afspraak maken wij een afdruk van uw gebit en bepalen we in samenspraak met u de kleur voor de kroon. De afdruk gaat naar een tandtechnicus, die een kroon op maat maakt op basis van de gebitsafdruk. Tijdens een tweede afspraak plaatsen we de kroon op het implantaat. Lees meer over implantologie.

Brug

Als u een tand of kies mist, is het mogelijk om met CEREC Technologie of een gebitsafdruk een brug te maken. Een brug bestaat uit meerdere kronen. Tussen de kronen plaatsen we een dummy om het gat van de verloren tand of kies op te vullen. Een kleine brug vervaardigen we van keramiek, een grotere van zirkonium. Zirkonium is een zacht materiaal dat na verhitting hard wordt. Zodra de basis past modelleren we hier een laag porselein omheen. Porselein lijkt namelijk op de structuur van uw natuurlijke tanden en de kleur is aan te passen aan uw gebit.

Adres

Tandartspraktijk Plantage Middenlaan
Plantage Middenlaan 1-H (route)
1018 DA AMSTERDAM

Telefoon: 020 420 4367

E-mailadres: info@tandartsplantagemiddenlaan.nl

Openingstijden

Maandag:08.00 - 21.30
Dinsdag:08.00 - 17.30
Woensdag:08.00 - 21.30
Donderdag:08.00 - 17.30
Vrijdag:08.00 - 17.30
Zaterdag:09.00 - 16.00
Zondag:10:00 - 15:00

Accepteer de marketing-cookies om deze kaart te bekijken. Klik hier.

Afspraak maken voor een kroon of brug

Neem contact met ons op voor het maken van een afspraak. Wij bespreken de mogelijkheden met u en maken vervolgens een kroon of brug op maat. Bel het telefoonnummer 020 420 4367 of vul het onderstaande contactformulier in.

Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Vraag/ opmerking*

Niet leesbaar? Verander tekst

We wijzen je op onze Privacy- en cookieverklaring.