Tandartspraktijk Plantage Middenlaan

Wortelkanaalbehandeling

Endodontologie staat beter bekend als een wortelkanaalbehandeling, ook wel zenuwbehandeling genoemd. Elke tand of kies heeft een wortel en in iedere wortel bevinden zich een of meerdere kanalen. Deze kanalen zijn gevuld met de pulpa, een combinatie van bindweefsel, zenuwvezels en kleine bloedvaten. Deze tandpulpa kan door bederf of een lekkende vulling ontstoken raken. Als de tandpulpa eenmaal ontstoken is, zal deze niet meer genezen. De wortelkanalen staan via de wortelpunt in verbinding met het bot, waardoor de ontsteking van de pulp zich kan uitbreiden naar dit gebied.

Het traject

Eerst maakt de tandarts een röntgenfoto van de wortelkanalen om te zien waar de ontsteking zit. Vervolgens wordt de omgeving van de ontstoken tand verdooft en maakt de tandarts uw tand of kies aan de bovenkant open. De tandarts verwijdert het ontstoken en dode weefsel en reinigt de tand of kies met kleine vijltjes en een desinfecterende vloeistof. De ruimte die is onstaan door de kleine vijltjes worden opgevuld met rubberen stiftjes en afgewerkt met een normale vulling. Indien de tand of kies erg verzwakt is, kan de tandarts er voor kiezen om een kroon te plaatsen in plaats van een normale vulling. Een wortelkanaalbehandeling gebeurt onder verdoving en is hierdoor vrijwel pijnloos. Wel kan er na de behandeling een napijn optreden, deze kunt u goed bestrijden met paracetamol of ibuprofen.

Adres

Tandartspraktijk Plantage Middenlaan
Plantage Middenlaan 1-H (route)
1018 DA AMSTERDAM

Telefoon: 020 420 4367

E-mailadres: info@tandartsplantagemiddenlaan.nl

Openingstijden

Maandag:08.00 - 21.30
Dinsdag:08.00 - 17.30
Woensdag:08.00 - 21.30
Donderdag:08.00 - 17.30
Vrijdag:08.00 - 17.30
Zaterdag:09.00 - 16.00
Zondag:10:00 - 15:00

Accepteer de marketing-cookies om deze kaart te bekijken. Klik hier.

Neem contact op

Neem voor een afspraak contact met ons op via het telefoonnummer 020 420 4367 of stel ons een vraag via het onderstaande contactformulier.

Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Vraag/ opmerking*

Niet leesbaar? Verander tekst

We wijzen je op onze Privacy- en cookieverklaring.