Plantage Middenlaan 1-H, 1018 DA Amsterdam

Tand afgebroken

Door tandbederf, een ongeluk of het eten van hard eten kan er een stuk van uw tand of kies afbreken. Half afgebroken tanden zijn pijnlijk en wanneer er een scherpe rand ontstaat, kan dit uw tong of tandvlees beschadigen. Ook ontsieren half afgebroken tanden uw gebit en daarom begrijpen wij het heel goed als u het liefst zo snel mogelijk langskomt voor een behandeling. Er zijn verschillende methodes voor het repareren van afgebroken tanden; of u met spoed moet langskomen, hangt af van de grootte en manier waarop het stuk tand is afgebroken.

  • Altijd ruimte voor spoedbehandelingen
  • Spoedeisende mondzorg, ook als u niet bij ons ingeschreven staat
  • Geen hogere tarieven voor een spoedbehandeling

Wanneer met spoed langskomen?

Als het stuk tand dat is afgebroken erg groot is, zien we u het liefst zo snel mogelijk voor een spoedbehandeling. Ook als u veel pijn heeft, doordat de zenuwen bijvoorbeeld bloot liggen, raden we u aan om direct contact met ons op te nemen. Ten slotte geldt een volledig uitgevallen tand of kies ook als een spoedbehandeling.

Contact opnemen voor een spoedbehandeling

Wilt u een afspraak inplannen of weet u niet zeker of uw situatie onder spoed valt? Neem gerust contact met ons op via 020 420 4367. Bij Tandarts Plantage Middenlaan kunt u zeven dagen per week terecht voor spoedbehandelingen.

Bereken Route Bel: 020 420 4367

Direct naar

Klein stukje tand afgebroken

Als er slechts een klein hoekje van een van uw tanden of kiezen is afgebroken, doet dit gelukkig meestal geen pijn. Er liggen namelijk geen zenuwen bloot. U hoeft het stukje niet te bewaren: erg kleine stukjes kan de tandarts namelijk niet meer vastlijmen aan de rest van de tand of kies. Twijfelt u over de grootte van het afgebroken deel? Neem bij twijfel gerust contact met ons op via 020 420 4367

Groot stuk tand afgebroken

Is er een aanzienlijk deel van uw tand afgebroken of heeft u last van pijn? Dan is het belangrijk dat u zo snel mogelijk contact opneemt voor een spoedbehandeling. Bewaar het afgebroken deel in melk. Heeft u geen melk bij de hand? Bewaar het stukje dan in uw mond (tussen de kiezen en wang). Als u het stuk tand goed bewaart, is de kans groter dat de tandarts het afgebroken stuk tand weer aan de rest van de tand kan vastmaken. Raak de tand niet aan bij de wortel en maak deze alleen schoon als er vuil op het afgebroken deel zit. Gebruik hiervoor uitsluitend melk. Reinigen met water of zeep beschadigt de tand.

Behandelingen bij een afgebroken tand

Afhankelijk van de grootte en manier waarop het stuk tand is afgebroken, bepaalt de tandarts welke behandeling het mooiste resultaat geeft. Lees in de tabel hieronder meer over de verschillende opties.

Facing

Met een facing herstelt de tandarts de oude vorm van uw tand door een schildje van composiet of porselein over de tand te plaatsen.

Vastlijmen

Een groot stuk tand dat goed is bewaard, kan de tandarts soms weer vastzetten. Als het afgebroken deel is verkleurd, kunt u dit later laten bleken.

CEREC

Als er een groot stuk tand is afgebroken, maken we vaak met behulp van CEREC technologie

een kroon van tandkleurig keramiek. Deze plaatsen we in één behandeling.

Terugzetten

Wanneer de tand met wortel en al uit de mond is gevallen, kunnen we deze soms in zijn geheel terugzetten. U moet hiervoor wel binnen een uur langskomen.

Implantaten

Wanneer de tand ernstig is beschadigd, plaatsen we een implantaat. Op het implantaat wordt vervolgens een kroont geplaatst.

Contact opnemen

Is er een stuk van uw tand afgebroken? Neem contact op met Tandarts Plantage Middenlaan via 020 420 4367.

Tarieven behandeling afgebroken tand

Hoeveel het behandelen van de afgebroken tand kost, verschilt per behandeling. Bekijk onze tarievenpagina om u een beeld te vormen van de eventuele kosten. Of u een vergoeding ontvangt, hangt af van uw verzekering. Neem voor vragen over eventuele vergoedingen altijd contact op met uw eigen zorgverzekeraar.

Contact opnemen met Tandartspraktijk Plantage Middenlaan

Neem voor al uw vragen over afgebroken tanden of het inplannen van een (spoed)afspraak contact met ons op via 020 420 4367. Ook kunt u ons een bericht sturen via onderstaand contactformulier.