Tandartspraktijk Plantage Middenlaan
Spoed tandarts
Telefonische afspraak
020 420 4367
Openingstijden

 

Maandag 08:00 21:30
Dinsdag 08:00 17:30
Woensdag 08:00 21:30
Donderdag 08:00 17:30
Vrijdag 08:00 17:30
Zaterdag 09:00 16:00
Zondag* 09:00 16:00

* Momenteel 2x in de maand

Spoed tandarts Amsterdam

Wanneer u een spoedgeval heeft, kunt u op zeer korte termijn terecht bij Tandarts Plantage Middenlaan in Amsterdam-Oost. Wij zijn elke dag van de week geopend en hebben altijd ruimte voor spoedgevallen binnen onze openingstijden.

 • Professionele tandheelkundige spoedzorg
 • Wij hebben ruime openingstijden en zijn ook in het weekend geopend (zie: openingstijden)
 • Spoedeisende mondzorg, ook wanneer u geen cliënt bent
 • Geen hogere kosten voor een spoedbehandeling

 

Bereken Route Bel: 020 420 4367

 

Direct naar:

Wanneer gaat u naar de spoed tandarts?

Wij krijgen vaak de vraag in welke gevallen u terecht kunt bij een spoed tandarts. Hieronder vindt u een overzicht van de klachten die in aanmerking komen voor een spoedbehandeling. Ook leest u hieronder voor welke klachten u niet terecht kunt bij de spoed tandarts.

Spoedgeval

 • Uitgeslagen of loszittende tanden door een ongeval of klap
 • Acute ontsteking met koorts
 • Dikke wang met ernstige kiespijn
 • Nabloeding bij het trekken van tanden of kiezen

Geen spoedgeval

 • Afgebroken stukje tand of kies
 • Uitgevallen vullingen
 • Losse kronen en bruggen

Neem contact op bij twijfel over spoed

Twijfelt u of er sprake is van een spoedgeval, dan raden wij u aan om telefonisch contact met ons op te nemen. Wij maken dan een inschatting of een spoedbehandeling noodzakelijk is. Wanneer uw klacht geen spoedgeval is, kunt u in de meeste gevallen alsnog op dezelfde dag of de dagen erna terecht. Neem contact met ons op via telefoonnummer 020 420 4367 voor het maken van een afspraak.

Bereken Route Bel: 020 420 4367

Openingstijden

Bij Tandartspraktijk Plantage Middenlaan kunt u terecht voor een spoedgeval binnen onze openingstijden. Buiten de openingstijden verwijzen we u naar Lassus Tandartsen of Dental365. Onderaan de pagina vindt u informatie over de openingstijden en contactgegevens van Lassus Tandartsen en Dental365.

Maandag 08:00 21:30
Dinsdag 08:00 21:30
Woensdag 08:00 21:30
Donderdag 08:00 17:30
Vrijdag 08:00 17:30
Zaterdag 09:00 16:00
Zondag 09:00 16:00

Adres Tandartspraktijk Plantage Middenlaan

Tandartspraktijk Plantage Middenlaan
Plantage Middenlaan 1-H
1018 DA Amsterdam
020 420 4367

Route

Accepteer de marketing-cookies om deze kaart te bekijken. Klik hier.

Bereken Route Bel: 020 420 4367

Kosten en vergoeding spoed tandarts

De kosten voor een spoedbehandeling zijn gelijk aan de kosten voor een reguliere tandheelkundige behandeling. Houd er rekening mee dat u direct moet betalen via pin wanneer u geen cliënt bent bij Tandartspraktijk Plantage Middenlaan.

Bent u geen cliënt bij Tandarts Plantage Middenlaan?

U kunt ook bij ons terecht als u niet bij ons als cliënt ingeschreven staat. U dient dan wel direct te betalen na de behandeling. Daarnaast moet u het volgende meenemen naar de afspraak:

 • Geldig legitimatiebewijs
 • Uw zorgpas
 • Pinpas

CONTACT OPNEMEN MET SPOED TANDARTS

Wilt u direct een afspraak maken bij de spoed tandarts van Tandarts Plantage Middenlaan, neem dan contact met ons op via onze spoedlijn: 020 420 4367. Binnen onze openingstijden kunt u bij ons terecht voor een spoedgeval. Buiten onze openingstijden kunt u terecht bij Lassus Tandartsen of Dental365.

spoed tandarts in Amsterdam

Buiten openingstijden

Lassus Tandartsen

Buiten onze openingstijden verwijzen we u door naar Lassus Tandartsen. Zij zijn bereikbaar via het telefoonnummer 020 471 3137.

Maandag tot en met donderdag tot 21.30 uur
Zaterdag van 09.00 - 16.00 uur
Zondag van 09.00 - 16.00 uur

Dental365

Buiten deze openingstijden kunt u terecht bij Dental365 in Amsterdam. Dental365 is 24 uur per dag, 7 dagen per week geopend. Inloop tussen 08.00 en 23.00 uur.

Dental365 Spoed Tandarts
Piet Heinkade 215, 1019 HM Amsterdam
Telefoonnummer: 085 - 105 0753

veelgestelde vragen bij spoed

Wat doe ik bij een bloeding na een tandheelkundige ingreep?

Na een behandeling kan een bloeding ontstaan in uw mond, bijvoorbeeld als er een tand of kies is getrokken. Ook na het plaatsen van implantaten kan een bloeding ontstaan. De eerste dagen na een behandeling kan het bloedstolsel ervoor zorgen dat speeksel rood kleurt, waardoor het lijkt alsof u last heeft van een nabloeding. Vaak is dit echter niet het geval. Bij een nabloeding is er meer bloed dan speeksel in uw mond. Om een bloeding te stelpen, voert u de volgende handelingen uit:

 • Neem een verbandgaasje of zakdoek en plaats deze in uw mond. Bijt uw tanden ongeveer 30 minuten stevig op elkaar. Gebruik geen watten en kijk tussendoor niet of het bloeden is gestopt.
 • Zodra de bloeding afneemt of stopt, is het belangrijk om te wachten met het eten van hard voedsel. Daarnaast is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het drinken.
 • Stopt het bloeden niet? Neem dan met spoed contact op met Tandartspraktijk Plantage Middenlaan voor het maken van een afspraak.

Tijdens de spoedbehandeling controleert en beoordeelt onze spoedtandarts de bloeding. Vervolgens zal de tandarts een spoedbehandeling uitvoeren, zodat de bloeding stopt.

Wat te doen bij een dikke wang na een tandheelkundige behandeling?

Als er een verstandskies of tand is getrokken, kan er een dikke kaak of wang ontstaan. Deze dikke kaak is het resultaat van een hevige afweerreactie van het lichaam. Met name lastig te verwijderen verstandskiezen kunnen voor een heftige zwelling zorgen. Na een paar dagen zal de zwelling afnemen. Neemt de zwelling na 2 à 3 dagen nog steeds toe en heeft u last van koorts? Dan is het belangrijk om met spoed een afspraak te maken bij onze tandartspraktijk in Amsterdam.

Wat te doen bij een dikke wang zonder tandheelkundige ingreep?

Heeft u een dikke wang zonder een tandheelkundige ingreep te hebben gehad? Dan is een ontstoken wortelpunt of tandvleesontsteking vaak de oorzaak. Bij een ontstoken wortelpunt zwelt het gebied rond de ontsteking op. Ook de lip en aangrenzende wang kunnen hierdoor dik worden. Om verdere infecties en pijn te voorkomen, is het van belang om snel een afspraak te maken met onze spoed tandarts:

Wat kan ik doen bij ontstoken tandvlees?

Bij ontstoken tandvlees voelt het tandvlees gevoelig aan. Daarnaast ziet het tandvlees er rood uit en kan het tandvlees gaan bloeden tijdens het poetsen, eten of flossen. Bij ontstoken tandvlees is het niet nodig om met spoed een tandarts te bezoeken, maar we raden u wel aan om minimaal 2x per jaar een gecombineerde afspraak te plannen. Tijdens deze afspraak controleren we uw gebit en voeren we een gebitsreiniging uit. U herkent ontstoken tandvlees aan de volgende symptomen:

 • Opgezwollen en rood tandvlees
 • Bloedend tandvlees
 • Slechte adem of vieze smaak in de mond

Ontstoken tandvlees wordt vaak veroorzaakt door tandplak dat op de overgang van tand en tandvlees of tussen de kiezen of tanden zit. Tandplak is moeilijk te zien en daarom raden we u altijd aan om na het poetsen uw tanden te flossen. Gebruik tandenstokers of ragers om interdentaal te reinigen. Onze mondhygiënist geeft u graag advies over het voorkomen van ontstoken tandvlees. Maak een afspraak voor een behandeling door te bellen naar 020 420 4367.

Bereken Route Bel: 020 420 4367