Tandartspraktijk Plantage Middenlaan
Telefonische afspraak
020 420 4367
Openingstijden

 

Maandag 08:00 21:30
Dinsdag 08:00 17:30
Woensdag 08:00 21:30
Donderdag 08:00 17:30
Vrijdag 08:00 17:30
Zaterdag 09:00 16:00
Zondag* 09:00 16:00

* Momenteel 2x in de maand

Klikgebit concept

Het kan voorkomen dat een gebitsprothese niet goed blijft zitten. De houvast is vaak onvoldoende waardoor uw prothese gaat schuiven en klapperen. De oplossing voor een loszittende prothese kan in sommige gevallen door middel van een rebasing (opvulling van de prothese). Wanneer dit bij u niet helpt, kan een overkappingsprothese de oplossing zijn.

Een overkappingsprothese zit vast door middel van kliksysteem. In uw kaak worden meerdere implantaten geplaatst. Op de implantaten worden drukknopjes geplaatst welke ook in uw prothese zitten. De prothese kunt u vervolgens vastklikken op de knopjes, uw gebit zit dan stevig vast.

Het is mogelijk om de drukknopjes te vervangen door magneetjes. Het voordeel van magneetjes is dat de prothese gemakkelijker uit te halen is en wordt voornamelijk aangeraden als u reuma of verminderde spierkracht heeft.

De behandeling

Tijdens uw eerste bezoek vindt er een mondonderzoek plaats waarbij de huidige toestand wordt bekeken. Ook neemt de tandarts uw algemene gezondheid, tandheelkundige historie en uw klachten en wensen door. Hierdoor is het mogelijk om een behandelplan met u op te stellen en ontvangt u een overzicht van de kosten. Bij goedkeuring wordt het traject met u opgestart.

Zodra het traject is opgestart worden er voorlopige afdrukken van beide kaakdelen gemaakt. Na enkele behandelingen wordt de definitieve prothese geplaatst. Samen met u kijkt de tandarts of de prothese uw spraak niet al te veel beïnvloed, en of de vorm en esthetiek goed zijn. Wanneer de definitieve prothese is geplaatst, ontvangt u informatie over de draaggewoonten en hoe u de prothese het beste kan onderhouden. Een prothese gaat gemiddeld vijf tot acht jaar mee.

Recensies klikgebit

Laura Lagcher

‘Ik had een erg slecht gebit, waar weinig meer aan te redden was. Vandaar dat ik ervoor heb gekozen om alle tanden en kiezen te trekken en een klikgebit te laten plaatsen. Beste keuze ooit. Mijn gebit is niet van echt te onderscheiden.’

Kirsten Tekelenburg

‘Ik wou graag een kunstgebit, maar hier kwam ik niet voor in aanmerking omdat er niet genoeg bot aanwezig was. Gelukkig konden er implantaten geplaatst worden waar de tandarts een mooi klikgebit op gemaakt heeft.’

Jaap Bos

‘Ik ben zeer tevreden met de service van de tandartspraktijk. Ik was aan het begin erg bang dat een klikgebit er nep uit kwam te zien, maar dankzij de mooie voorbeelden van de tandarts wist ik dat ik het moest doen. Ik heb er dan ook geen moment spijt van gehad.’

Tarieven 2020

De kosten van een klikgebit variëren per cliënt. U ontvangt dan ook altijd een persoonlijk behandelplan met bijbehorende begroting. Om u toch een indicatie te geven van de kosten hebben wij de tarieven van een klikgebit in onderstaand overzicht genoteerd. Dit is exclusief techniekkosten. De prijzen zijn landelijk vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit.

Tarieven prothetische behandeling na implantaten

Boven- en onder klikgebit € 512,37*
Onder-klikgebit € 333,29*
Boven-klikgebit € 333,29*
Omvorming klikgebit € 99,49*
Omvorming klikgebit bij staven tussen twee implantaten € 129,34*
* Dit is exclusief techniekkosten

Vergoeding bij zorgverzekeraars

Alle zorgverzekeraars bieden de mogelijkheid tot een (gedeeltelijke) vergoeding van protheses opgenomen in hun pakket. U ontvangt voorafgaand aan de behandeling een begroting van uw tandarts. Met deze begroting kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar om te zien wat er voor u wordt vergoed.

Adres

Tandartspraktijk Plantage Middenlaan
Plantage Middenlaan 1-H (route)
1018 DA AMSTERDAM

Telefoon: 020 420 4367

E-mailadres: info@tandartsplantagemiddenlaan.nl

Openingstijden

Maandag:08.00 - 21.30
Dinsdag:08.00 - 17.30
Woensdag:08.00 - 21.30
Donderdag:08.00 - 17.30
Vrijdag:08.00 - 17.30
Zaterdag:09.00 - 16.00
Zondag:10:00 - 15:00

Accepteer de marketing-cookies om deze kaart te bekijken. Klik hier.

Neem contact op

Neem voor een afspraak contact met ons op via het telefoonnummer 020 420 4367 of stel ons een vraag via het onderstaande contactformulier.

Veelgestelde vragen klikgebit

Kan ik gewoon praten met een klikgebit?

De eerste paar dagen nadat het klikgebit geplaatst is, zal praten onwennig zijn. Het voelt alsof u met volle mond praat. Bepaalde klanken en woorden zullen anders klinken dan u gewend bent.

Is het dragen van een klikgebit pijnlijk?

Het dragen van een klikgebit wordt niet als pijnlijk ervaren. Het kan echter wel voorkomen dat het gebit aan het begin scherpe randjes bevat. De tandarts zal hier tijdens de controle kleine correcties voor uitvoeren.

Kan ik gewoon eten en drinken met een klikgebit?

Aan het begin is eten en drinken met een klikgebit onwennig. Probeer langzaam maar zeker weer harde dingen te eten. Wij raden u echter aan om hard eten in stukjes te snijden in plaats van af te bijten.

Mag ik het klikgebit ’s nachts dragen?

Aanbevolen wordt om het klikgebit ’s nachts uit te doen, zodat uw kaken rust krijgen. Indien u het vervelend vindt om met een ‘lege’ mond te slapen, kunt u alleen het ondergebit uitdoen.

Oogt mijn klikgebit echt?

De tandarts bespreekt samen met u de opzet voor het klikgebit. Op deze manier kunt u zelf de gewenste kleur bepalen: gaat u voor een natuurlijke look of een Hollywood smile? Bij een zo natuurlijk mogelijk gebit kunnen alleen specialisten het gebit onderscheiden van echt of nep.

Wordt mijn klikgebit regelmatig gecontroleerd?

Tijdens een periodieke controle onderzoekt de tandarts meer dan alleen de tanden en kiezen. Dus ook als men een kunstgebit draagt, is het belangrijk om tenminste éen keer per jaar naar de tandarts te gaan. Dit kunt u combineren met een afspraak bij de mondhygiënist. Tevens wordt u geadviseerd over het onderhoud van het gebit.

Naam*
Telefoonnummer*
E-mailadres*
Vraag/ opmerking*

Niet leesbaar? Verander tekst

We wijzen u op onze Privacy- en cookieverklaring.